Streamingová služba Netflix spouští vlastní e-shop, láká na předměty z oblíbených pořadů

11. červen 2021

Americká streamingová služba Netflix začala nabízet svým předplatitelům předměty z jejich oblíbených pořadů – filmů a seriálů, ve vlastním internetovém obchodě. Nová služba je k dispozici prozatím ve Spojených státech, později se má rozšířit i na další trhy.

Netflix v tiskové zprávě uvedl, že k tomuto kroku přistupuje de facto na přání diváků, jejichž oblíbené postavy se stávají běžnou součástí jejich života. Spuštění internetového obchodu, který je k dispozici na adrese Netflix.shop, je zcela logickým a očekávaným krokem. Zájemci si budou moc pořídit oblečení svých oblíbených postav, hračky, zážitkové akce nebo hry. Zákazníci se mohou těšit například i na limitované edice některých produktů.

USA v tomto případě fungují pochopitelně jako určitá testovací laboratoř, kde si Netflix vyzkouší, jaký je o službu zájem a následně ji může případně začít rozšiřovat na další trhy. V rámci premiéry druhá části první řady seriálu Lupin jsou v e-shopu k dispozici jak ozdobné předměty, tak případně oblečení. Fanoušci anime seriálu Yasuke a Eden se dočkají mj. i figurek jeho postav. Jednou z připravovaných kategorií je i ta pro seriál Papírový dům.

autor: lukpo
Spustit audio

Související