Streamingová služba Paramount+ se nezalekla Netflixu ani HBO MAX, chystá masivní investice

23. březen 2021

Společnost ViacomCBS se staví do ostrého souboje se svými konkurenty v podobě Netflixu, HBO MAX a dalších streamingových služeb. Vlastní platformu Paramount+ chce podpořit miliardovými investicemi na budování mediální knihovny. Termín příchodu služby do Česka zatím bohužel není známý, firma už zde ovšem o ní vytvořila silné mediální povědomí.

Agentura Bloomberg v pondělí informovala o tom, že společnost ViacomCBS připravuje masivní investice do rozjezdu své streamingové služby Paramount+. Částka tři miliardy dolarů, kterou má získat prodejem svých akcií, má být určena právě na rostoucí výdaje této internetové platformy. S těmito akciemi podle Bloombergu plánuje ViacomCBS obchodovat od středy 24. března. Americká média připomínají, že tento krok se v den oznámení firmě nevyplatil. Cena akcií na Wall Street spadla o téměř 8 %.

ViacomCBS se proti své konkurenci může opřít o bohatou knihovnu studia Paramount a pochopitelně i řadu již existujících pořadů vlastněných značek, jako jsou i v Česku dobře známé kanály MTV, VH1 nebo Nickleodeon. Na Paramount+ se mají objevit očekávána pokračování filmů, jako jsou Mission: Impossible, Top Gun nebo Tiché místo, a to 45 dnů po své kinopremiéře. Ve Spojených státech pak byla ukončena streamovací služba CBS All Access a 4. března došlo k její proměně právě na Paramount+.

Čtěte také

V současné době je Paramount+ k dispozici kromě USA také v Latinské Americe, Kanadě a v horizontu několika dní i ve skandinávských zemích. Do konce letošního roku by měla služba dorazit pravděpodobně i do Austrálie. České zastoupení společnosti ViacomCBS již ke spuštění Paramount+ vydalo kompletně lokalizovanou tiskovou zprávu, zatím však není jasné, v jakém termínu se právě dočkáme této platformy a zda to bude ještě v letošním nebo příštím roce, případně později. O konkrétních datech v tomto případně ViacomCBS nehovoří.

O velikosti knihovny služby Paramount+ svědčí i počet titulů, které jsou zde k dispozici. Podle portálu Digital TV Europe jde o více než 30 tisíc položek, do kterých jsou započítány jak filmy, tak ale i jednotlivé epizody televizních seriálů. Svůj návrat na Paramount+ zažije například i dětský seriál iCarly a velmi očekávanou je kronika vzniku kultovní mafiánské série Kmotr, o které informoval loni v září Hollywoodl Reporter. Jedním z pilířů nabídky je ve Spojených státech sport. Zde bude ViacomCBS čerpat z exkluzivní dohody s asociací NFL.

autor: lukpo
Spustit audio

Související