Svěží vítr? Rakouská organizace propagující DAB+ má nového šéfa

10. leden 2023

Na konci loňského roku si zvolila organizace Digitalradio Österreich nového šéfa. Stal se jím výkonný ředitel rozhlasové stanice radio klassik Stephansdom Roman Gerner. Ten vidí DAB+ jako jasnou budoucnost rádia a technologii chce ve svém tříletém funkčním období výrazně podporovat.

„Rád bych poděkoval svému předchůdci, který inicioval pozitivní rozvoj digitálního rozhlasu v Rakousku. Signály z Evropské unie jsou jasné, stejně jako výhody DAB+. Nyní chceme DAB+ rozšířit v Rakousku ještě více, protože to je budoucnost rádia,“ uvedl při příležitosti svého jmenování Roman Gerner. Aktuálně lze v Rakousku přijímat 28 tamních rozhlasových programů DAB+ a počet posluchačů i přijímačů se neustále zvyšuje.

Gerner a jeho tým se v následujících třech letech bude snažit přesvědčovat Rakušany o četných výhodách digitálního rádia a připraví půdu pro jeho další rozvoj. Wofgang Struber coby předchůdce nového manažera byl jmenován do čela telekomunikačního regulátora RTR. DAB+ v Rakousku však naráží na zásadní problém – mezi jeho velké odpůrce patří přímo i veřejnoprávní rozhlas ORF, který na této platformě vysílá pouze v Jižním Tyrolsku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související