Svitavská televize CMS TV nepožádala o prodloužení kabelové licence, vysílá ale dál

31. leden 2017

Regionální televize je ve svých obvyklých distribučních kanálech šířena i nadále, a to včetně kabelové sítě operátora UPC Česká republika v Litomyšli a Svitavách.

Svitavská regionální televize CMS TV si neponechala možnost prodloužení licence, která ji opravňovala k šíření jejího signálu prostřednictvím kabelových rozvodů. CMS TV měla platnost tohoto dokumentu od roku 2004 na období dvanácti let. 13. prosince 2016 tato licence zanikla. Webu Digitální rádio to potvrdil i přímo ředitel televize Petr Horák. Pro CMS TV to ale pochopitelně zánik neznamená.

Regionální televize je ve svých obvyklých distribučních kanálech šířena i nadále, a to včetně kabelové sítě operátora UPC Česká republika v Litomyšli a Svitavách. Umožňuje jí to statut převzatého vysílání. CMS TV je šířena kromě kabelové sítě také v rámci svitavské Regionální sítě 5 a využívá i možnost vložených oken v konkrétních časech do vysílání celostátní Regionální televize CZ. Ta je k dispozici z družice Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně, v nekódovaném režimu v celé Evropě.

autor: lukpo
Spustit audio