Švýcaři spustili nový nekódovaný kanál na satelitu Astra, nabídne politiku i sport

7. červen 2016

Šíření stanice prostřednictvím pozice 19,2 stupně východně může být poměrně překvapivé, protože ze satelitu Astra jsou šířeny programy zejména pro německý trh a Rakousko.

V uplynulých dnech bylo na družici Astra, satelitní pozice 19,2 stupně východně, zahájeno zážehové vysílání nové švýcarské televize Schweiz 5. Program je šířen bez kódování, tedy v režimu free-to-air. K příjmu stanice není nutná žádná dekódovací karta. V současné době jsou součástí programu ezoterické pořady a také erotika. Od 1. července ovšem přejde satelitní verze programu na řádné vysílání a tento obsah nahradí jiné pořady. Má jít zejména o politiku, hudbu a sport.

Šíření stanice prostřednictvím pozice 19,2 stupně východně může být poměrně překvapivé, protože ze satelitu Astra jsou šířeny programy zejména pro německý trh a Rakousko. K dispozici jsou zde sice i verze komerčních stanic s označením „Schweiz“, většinou jde ale o klasické programy s možností regionálního odpojování reklam. Švýcarská veřejnoprávní televize SRG SSR se soustředila se svými programy na družici Hotbird, satelitní pozice 13 stupňů východně.

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11273/H, SR 22000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK

autor: lukpo
Spustit audio