Švýcarsko spustilo důležitou informační kampaň, upozorňuje na konec analogového FM rádia

5. květen 2020

Digitální rádio DAB+ už je v současné době nejrozšířenějším způsobem distribuce rozhlasového signálu ve Švýcarsku. Výhradně na analogové rádio VKV už spoléhá pouze okolo patnácti procent posluchačů.

Švýcarsko zahájilo další, velmi důležitou fázi informační kampaně týkající se propagace digitálního rádia DAB+. Nová komunikační aktivita tentokrát upozorňuje posluchače na to, že nejpozději do konce roku 2024 musí přejít na nový způsob distribuce rozhlasového vysílání, jinak o něj přijdou. Analogové rádio bude postupně po celém Švýcarsku vypnuto a stane se tak druhou zemí po Norsku, která se k tomuto kroku rozhodla.

Digitální rádio DAB+ už je v současné době nejrozšířenějším způsobem distribuce rozhlasového signálu ve Švýcarsku. Výhradně na analogové rádio VKV už spoléhá pouze okolo patnácti procent posluchačů. Součástí informační kampaně budou rozhlasové a televizní spoty, aktivity na sociálních sítích, venkovní reklama i řešení cílená na konkrétní prodejce. V různých obměnách bude informační kampaň trvat až do úplného vypnutí analogového rádia VKV.

autor: lukpo

Související