Švýcarský rozhlas rozšíří svou síť do listopadu o osm nových DAB+ vysílačů

5. říjen 2017

Alpská země je jedním ze států, kde je zavádění digitálního rozhlasu nejdále. Vypínání analogového vysílání VKV tu začne již v roce 2020.

Investice do budování digitální sítě DAB+ nevkládá dlouhodobě pouze německý veřejnoprávní rozhlas, ale také kolegové ze Švýcarska. Do konce listopadu je plánováno spuštění osmi nových vysílačů, které budou šířit signál této technologie. Jedná se konkrétně o regiony Büllach, Einsiedeln, Oberiberg, Strichboden, Engelberg, Simplon-Dorf, Saas Fee a Riffelalp. Zkušební provoz byl již v těchto regionech zahájen v pátek 29. září.

Do ostrého provozu byl před několika dny uveden také DAB+ vysílač Schüpfheim. Ten byl nově zařazen do sítě, která funguje na kanálu 12C. Opět jde o multiplex, který spravuje veřejnoprávní rozhlas SRG SSR. V této síti jsou aktuálně šířeny regionální verze okruhu SRF 1, dále SRF 2 Kultur, SRF 3, SRF 4 News, SRF Musikwelle, Virus, RTS-1ere, Rete Uno, Radio Rumantsch a Swiss Pop. 32 kbps z datové kapacity multiplexu je vyhrazeno dopravním informacím TPEG

autor: lukpo
Spustit audio