T-Mobile končí s kabelovou nabídkou viaTV, klienty převede na vlastní televizní službu

24. únor 2020

viaTV, kterou dříve provozovala společnost T-Systems PragoNet, nabízela IPTV službu na vlastní optické síti a byla dostupná v objektech několika developerských firem.

Kabelová televize viaTV, za níž stojí společnost T-Mobile, končí v podobě, v jaké ji klienti znají. Operátor postupně překlápí všechny klienty na nabídku T-Mobile Televize. Našemu portálu to potvrdil Jiří Janeček z tiskového oddělení společnosti. „V rámci zjednodušování a modernizace infrastruktury T-Mobile, včetně TV platforem postupně zákazníky převádíme na jednu společnou službu T-Mobile televize,“ konstatoval Janeček. Zákazníci mají nyní možnost přejít na standardní televizní službu operátora.

Službu viaTV charakterizoval T-Mobile jako kabelovou televizi nové generace – s digitální kvalitou obrazu i zvuku, bez šumu nebo zrnění a bez nutnosti instalace antény. Klienti viaTV mohli využívat službu ve čtyřech variantách – viaTV Basic se 27 programy, viaTV Complet ze 77 programy, viaTV Premium s 80 programy nebo viaTV Cinema s 82 stanicemi. viaTV, kterou dříve provozovala společnost T-Systems PragoNet, nabízela IPTV službu na vlastní optické síti a byla dostupná v objektech několika developerských firem.

„Migrace zákazníků již několik málo týdnů probíhá a předpokládáme, že většina zákazníků bude převedena na standardní televizní služby do konce letošního prvního čtvrtletí,“ uvedl za T-Mobile Jiří Janeček a doplnil: „TV služby pod značkou ViaTV tak již nebudou v nabídce, ale zákazníci mají k dispozici naši T-Mobile Televizi.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související