T-Mobile má necelých 70 tisíc klientů IPTV a satelitní TV, chystá aplikaci pro televizory

25. říjen 2018

Operátor plánuje do nabídky zařazovat po BBC Earth i další exkluzivní kanály, přičemž může využít v rámci skupiny Deutsche Telekom zejména se společností Slovak Telekom.

Operátor T-Mobile má v současné době necelých 70 tisíc klientů svých televizních služeb, z nichž většina využívá IPTV verzi, přibližně pět tisíc klientů má satelitní nabídku. Na dnešním setkání s novináři to oznámili zástupci firmy. Svou IP televizi nabízí operátor zákazníkům přibližně dva roky. Od srpna zařadil T-Mobile do nabídky kanály Digi Sport 1 a Digi Sport 2, které do té doby měli k dispozici pouze klienti společnosti Digi Czech Republic. „Potřebovali jsme dorovnat pozici vůči O2TV,“ přiznal marketingový ředitel Juraj Bóna.

Firma nechtěla upřesnit, kolik klientů se jí podařilo po zařazení kanálů Digi Sport získat, protože jde zatím o příliš krátké časové období, nicméně zájem o balíčky, kde jsou tyto stanice umístěny, vzrostl po jejich zařazení o osm až deset procent, přičemž v září a říjnu šlo o cifru ještě vyšší. Jak portál Digitální rádio své čtenáře informoval včera, od 15. listopadu bude do nabídky zařazena stanice BBC Earth. Program bude k dispozici v hlavním vysílacím času s dabingem, mimo prime time pak s titulky. Vysoké rozlišení je pochopitelně samozřejmostí. Klienti budou moci využít i funkce zpětného zhlédnutí.

Juraj Bóna na dotaz portálu Digitální rádio uvedl, že vyjednávání o vstupu BBC Earth na český a slovenský trh trvalo skupině Deutsche Telekom přibližně tři čtvrtě roku, přičemž dva až tři měsíce se následně dohoda dolaďovala. Smlouva na šíření BBC Earth je exkluzivní, co se týká časové období, po kterém bude program dostupný pouze v nabídce tohoto operátora. Neznamená to, že stanici do budoucna nebude moci nabídnout případně i některý z dalších hráčů na trhu. Poptávka po této stanici mezi operátory bez pochyby bude. V příštím roce plánuje T-Mobile uvést aplikaci pro chytré televizory.

autor: lukpo
Spustit audio

Související