T-Mobile se po čtyřech letech vrátil k satelitní televizi, využije družice Thor

22. leden 2018

„Chceme nabídnout moderní digitální televizi s širokou programovou nabídkou i tam, kde není možné kvůli nedostatečné infrastruktuře a rychlosti internetu využít naši IPTV platformu,“ vysvětlil Juraj Bóna z T-Mobilu.

Na pozici 1 stupeň západně, družice Thor, je od dnešního dne dostupná nová satelitní televize operátora T-Mobile. Programy jsou šířeny ze stejné kapacity, jakou využívá Slovak Telekom v případě platforem Nova Digi SK a MagioSat. Operátor se pod značkou T-Mobile Sat TV vrací k satelitní televizi po čtyřech letech. V období od listopadu 2010 do listopadu 2014 však fungoval pouze jako virtuální služba na kapacitě M7 Group, která vlastní Skylink.

Spuštění plnohodnotné satelitní televize na straně T-Mobilu není velkým překvapením a dříve, případně později se dala očekávat. Spolupráce v rámci skupiny Deutsche Telekom je zcela logická. Příchod satelitní televize očekávala mediální branže delší dobu. T-Mobile již poskytuje televizní produkt T-Mobile TV. Jde o konkurenci například k O2TV, případně Kuki TV. Kromě široké programové nabídky, kterou avizuje operátor, slibuje platforma i TV archiv s pořady za poslední dva dny, pozastavení právě sledovaného TV programu a jeho přetočení až 60 minut zpět nebo možnost nahrávání filmů až sedm dní dopředu.

„Chceme nabídnout moderní digitální televizi s širokou programovou nabídkou i tam, kde není možné kvůli nedostatečné infrastruktuře a rychlosti internetu využít naši IPTV platformu T-Mobile TV,“ vysvětlil Juraj Bóna, ředitel B2C marketingu a řízení produktů T-Mobile, a doplnil:. „T-Mobile Sat TV sází na řešení vyvinuté a vyzkoušené naší sesterskou společností Slovak Telekom, jejíž nabídku využívá na Slovensku půl milionu zákazníků. Výhodou vlastního řešení je jak vlastní programová nabídka ušitá na míru zákazníkům, tak i další rozvoj služby.“ Na českém trhu doposud působili satelitní služby Digi TV, Skylink a freeSAT.

V základním balíčku S za 399 Kč naladí zákazníci 59 nejsledovanějších kanálů (z toho 15 v HD kvalitě); nejširší nabídka L nabízí 103 kanálů (23 v HD). Na výběr jsou dva set top boxyKAON – základní za 2 301 Kč (100 Kč na splátky) nebo premium s harddiskem s kapacitou 440 GB za 3 451 Kč (150 Kč na splátky). Instalační poplatek při smlouvě na 2 roky činí 199 Kč, bez závazku pak 2 499 Kč. S instalací a zprovozněním služby pomůže zákazníkům vyškolený technik. Pro využití TV archivu je nutné připojení k internetu s minimální rychlostí 2 Mbps.

autor: lukpo
Spustit audio