Taneční rádio Sunshine live ukončilo analogovou distribuci v kabelu, spoléhá na digitál

14. únor 2018

Způsob, jakým přistupují operátoři k digitálnímu vysílání, je různý. Nejčastěji je možné programy naladit jako součást nabídky DVB-C, tedy proladit kabelový set-top box, do kterého se stanice uloží mezi rozhlasové okruhy.

Německá rozhlasová stanice Sunshine live, která je dobře zaběhnutou značkou i u českých posluchačů orientujících se na taneční hudbu, ukončila od ledna distribuci svého analogového signálu v kabelových sítích a nadále se spoléhá pouze na digitální šíření. Sunshine live doslova uvedlo, že v analogové distribuci nevidí budoucnost. Primárním zdrojem příjmu německé stanice tak bude pozemní rádio DAB+ a další digitální platformy.

Způsob, jakým přistupují operátoři k digitálnímu vysílání, je různý. Nejčastěji je možné programy naladit jako součást nabídky DVB-C, tedy proladit kabelový set-top box, do kterého se stanice uloží mezi rozhlasové okruhy. Pro Sunshine live je ale primární právě digitální rádio DAB+, protože využívá celoplošný multiplex společnosti Media Broadcast, jenž svým signálem zasahuje i omezené území Čech. S venkovní anténou pro III. pásmo je možné síť na kanálu 5C běžně zachytit i v Praze. Digitální rozhlas je podle Sunshine live budoucností mobilního příjmu.

autor: lukpo
Spustit audio