TechniSat chystá digitální rádio se solárním panelem

23. srpen 2019

Techniradio Solar bude prvním přijímačem německého výrobce, který bude využívat napájení ze solárního panelu a také obecně se jedná o doposud ne příliš obvyklé řešení.

Německá společnost TechniSat, výrobce digitálních rádií, která se dostala do širokého povědomí také v České republice, chystá uvést na trh ve třetím kvartálu letošního roku nový digitální přijímač DAB+, který bude napájen pomocí solárního panelu. O novince informoval na sociální síti regionální manažer firmy Lukáš Štěpánek. Nový model TechniSatu ponese označení Techniradio Solar. Jeho cena prozatím zveřejněna nebyla.

Techniradio Solar bude prvním přijímačem německého výrobce, který bude využívat napájení ze solárního panelu a také obecně se jedná o doposud ne příliš obvyklé řešení. Z technické specifikace je patrné, že přijímač nabídne jak poslech digitálního rádia ve III. pásmu, tak i klasický analogový rozhlas VKV/FM. V každém rozsahu bude možné uložit do paměti deset stanic. Rádio bude mít také port MicroUSB a možnost připojit sluchátka.

autor: lukpo
Spustit audio

Související