TechniSat Techniradio 2: DAB+ novinka na českém trhu od německého výrobce

11. květen 2017

Přijímač je schopen zpracovat digitální rozhlas DAB/DAB ve III. pásmu, tedy v rozsahu 174 až 240 MHz, dále analogové VKV CCIR, tedy rozsah 87.5 až 108 MHz.

Německý výrobce TechniSat začíná na českém trhu prodávat DAB+ přijímač Techniradio 2. Jedná se o levnější rádio, které přináší uživatelům základní funkce a díky němuž mohou rozhlasové vysílání přijímat digitálně. V rámci cenové kategorie okolo jednoho tisíce korun nepřináší rádio pochopitelně barevný, ale dvouřádkový displej pro zobrazení základních informací. Příjem DAB+ a VKV je realizován pomocí teleskopické antény.

TechniSat Techniradio 2 je schopné přijímat digitální rozhlas DAB/DAB ve III. pásmu, tedy v rozsahu 174 až 240 MHz, dále VKV CCIR, tedy rozsah 87.5 až 108 MHz. Napájení přijímače je zajištěno pomocí zdroje 6V/500 mA z elektrické sítě 230 V. Přední panel rádia zaujme na první pohled devíti tlačítky v pravé části předního panelu a dále zpracováním reproduktoru, který může připomínat tok digitálního signálu. Produktový manuál přijímače je k dispozici on-line na webu německé společnosti TechniSat.

autor: lukpo
Spustit audio