Teleshoppingová stanice ABC TV získala licenci, objeví se v Regionální síti 7

6. červen 2019

Start nové tematické televize potvrzuje zájem vysílatelů o multiplexy tohoto typu. Stejnou síť začala pro svou distribuci nedávno využívat i Regionálnítelevize.cz.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání terestrickou licenci pro novou teleshoppingovou stanici ABC TV. Jak již dříve redakce portálu Digitální rádio upozornila, program bude šířen prostřednictvím Regionální sítě 7 společnosti Progres Digital. ABC TV bude po Galerii již druhým teleshoppingovým kanálem, který se v tomto multiplexu objeví. Držitelem licence je společnost ABC TV broadcasting.

Ač mělo vysílání regionálních DVB-T sítí podle původního plánu v polovině letošního roku skončit, Český telekomunikační úřad (ČTÚ) rozhodl o prodloužení platnosti jejich kmitočtů, a to minimálně do začátku příštího roku, konkrétně do ledna 2020. Vstup Regionálnítelevize.cz právě do této sítě ale potvrzuje, že o tyto multiplexy je mezi vysílateli stále zájem. Skutečnost potvrdil na včerejší konferenci Digimedia 2019 i technický ředitel Digital Broadcasting Jakub Juhas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související