Teleshoppingová televize Pearl.tv 4K UHD se zimní verzí svého loga

21. leden 2019

Stanice vysílá ve velmi dobré obrazové kvalitě na družici Astra, vysoký dynamický rozsah HDR k tomu přitom vůbec nepotřebuje.

Německá teleshoppingová televize Pearl.tv, která je šířena volně prostřednictvím družice Astra, satelitní pozice 19,2 stupně východně, nasadila zimní verzi svého loga s přídomkem „4K UHD“. Stanice tak podtrhuje fakt, že je jedním z prvních kanálů v Ultra HD rozlišení, které byly přes tuto družici vysílány. Program je k dispozici volně, není tedy nutná dekódovací karta žádného z operátorů placených služeb. Příjem na území České republiky i Slovenska je zcela bezproblémový.

Ukázka z vysílání stanice Pearl.tv 4K UHD

 

Pearl.tv vysílání v Ultra HD rozlišení dlouhodobě podporuje. Na formát 4K upozorňují materiály stanice používané ve vysílání, například desky, samolepky apod. V souvislosti s vysíláním v Ultra HD se původně objevovaly pouze znělky, samotné logo neslo do roku 2017 pouze označení Pearl.tv. Přídomek „4K UHD“ aktuálně obsahuje nejen samotná verze v rozlišení Ultra HD, ale také ta samá stanice ve Full HD, a dokonce i pouze standardním formátu. Technologii vysokého dynamického rozsahu HDR program nevyužívá, jeho obrazová kvalita je ale přesto velmi dobrá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související