Teleshoppingový kanál QVC bude vysílat v Ultra HD, nekódovaně na satelitu Astra

24. říjen 2017

„Jsme velmi rádi, že můžeme pokračovat ve spolupráci s QVC nejen na přenosu jeho verze ve standardním a vysokém rozlišení, ale nyní také v Ultra HD,“ uvedl Ferdinand Kayser, generální ředitel SES Video.

Na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, bude vysílat další teleshoppingový kanál ve formátu Ultra HD/4K, tedy čtyřikrát vyšším rozlišení než je stávající Full HD. Po stanici Pearl.tv se k tomuto kroku rozhodla i známá obchodní značka QVC. Program bude šířen přes kapacitu společnosti MX1, která patří právě SES, kontrakt byl podepsán na dobu deseti let. Příjem v České republice i na Slovensku bude zcela bezproblémový s parabolami běžných rozměrů.

„Když přenášíme největší plejádu kanálů s vysokým a ultra vysokým rozlišením na celém světě, je součástí naší DNA pomoci zákazníkům, aby byli schopni nabídnout publiku co nejvyšší možnou kvalitu obrazu. Jsme velmi rádi, že můžeme pokračovat ve spolupráci s QVC nejen na přenosu jeho verze ve standardním a vysokém rozlišení, ale nyní také v Ultra HD,“ uvedl Ferdinand Kayser, generální ředitel společnosti SES Video, a doplnil: „Tato dohoda jasně podtrhuje schopnost SES video pod hlavičkou MX1 nabídnout svým zákazníkům kompletní sadu video řešení.“

autor: lukpo
Spustit audio