Televize Naživo návrat vzdala, na svou dvouměsíční existenci už navazovat nebude

20. září 2021

Celoplošná televize Naživo, která vysílala po dobu dvou měsíců na přelomu loňského a letošního roku jako podpora kultury v době epidemie viru covid-19, své vysílání již neobnoví. Začátkem září vrátil původní provozovatel licenci pro nový program. Ve hře byla možnost, že v průběhu letošního léta by se mohla stanice na obrazovky vrátit.

„Covidový projekt“, jak je asi možné nejlépe Televizi Naživo označit, se na obrazovky tuzemských diváků nevrátí. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání ve čtvrtek informovala o tom, že sám její provozovatel vrátil licenci, díky které tak tuto možnost pozbývá. Televize Naživo vysílala v DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací, a to od 20. listopadu 2020 do 20. ledna 2021. Na projektu se podílela kromě Ministerstva kultury i Nadace PPF.

Diváci si tento krátkodobý projekt zapamatují zejména díky jeho samotnému začátku vysílání, kdy mu k úspěšnému startu popřála řada umělců v prostředí cirkusového šapitó. Mezi gratulanty tehdy nechyběla Barbora Poláková, Vojtěch Dyk, Jakub Prachař nebo přímo ministr kultury Lubomír Zaorálek. Program stanice bylo možné sledovat zejména ve večerních hodinách, ve zbytku času pak byl vysílán živý pohled do prázdného hlediště.

autor: lukpo
Spustit audio

Související