Celoplošná Televize Naživo přerušila vysílání, v DVB-T2 a O2TV ji nahradila statická obrazovka

18. leden 2021

Aktuálně se v multiplexu 23 vysílá na programové pozici Televize Naživo statická obrazovka. Provozovatel stanice slibuje návrat v únoru. Další informace budou zveřejněny na Facebooku a sociální síti Instagram.

Provozovatel celoplošné Televize Naživo přerušil od pondělí 18. ledna její vysílání. Program byl k dispozici v DVB-T2 multiplexu 23 a nabídce placené platformy O2TV. Na programové pozici po Televizi Naživo se objevila statická obrazovka, která informuje o přerušení vysílání k 20. lednu (původně 20. února), do kdy měl provozovatel kanálu zaplacené šíření s Českými Radiokomunikacemi. V pozemní platformě byl program k dispozici v takzvaném qHD formátu, tedy poměru 960x540p, standardní kvalitu nabízela také O2TV.

Statická obrazovka ve vysílání Televize Naživo

„Vážení diváci, program Televize NAŽIVO k 20. lednu na tomto kanále končí. Chceme kulturu naživu držet dál. Proto připravujeme další kroky. V únoru se můžete těšit, že se opět uvidíme. O dalších aktivitách budeme brzy informovat. Sledujte nás na FB (Facebooku, pozn. red.) a IG Naživo (Instagram, pozn. red.). Naše pořady najdete na www.filmnazivo.cz,“ uvedl provozovatel stanice. TV Naživo fungovala jako koronavirový projekt v době epidemie Covid-19, kdy se kulturní život (nejen) v České republice prakticky zastavil.

„V tuto chvíli jednáme s našimi partnery, co bude dál. Distribuce prostřednictvím multiplexu Českých Radiokomunikací je poměrně náročná. Intenzivně se snažíme vyjednat podporu. Televize tohoto typu se nedá ufinancovat z reklam. Musíme proto financování zajistit. Nejpozději ve středu chceme vydat tiskovou zprávu a říci veřejnosti, jak na tom jsme, a jak to bude dál,“ uvedl pro Digitální rádio Štěpán Kubišta z Televize Naživo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související