Televize Nova rozšířila hybridní vysílání a dokončila pokrytí všech stanic

11. listopad 2016

V současné době nabízí Nova na svých programech červené tlačítko a HbbTV menu kromě satelitu Astra 3B i v rámci terestrického multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting.

Hybridní vysílání, technologie HbbTV, je nyní dostupná na všech kanálech mediální skupiny Nova, tedy nejen stejnojmenném vlajkovém kanálu, ale i programech Nova Cinema, Fanda, Smíchov, Telka, Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Signalizace HbbTV včetně menu byla pro koncové diváky zapojena nyní i u programu Nova HD na družici Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Naopak u stejné stanice v klasickém rozlišení se vzhledem k termínu vypnutí 15. listopadu tento krok očekávat nedá.

V současné době nabízí Nova na svých programech červené tlačítko a HbbTV menu kromě satelitu Astra 3B i v rámci terestrického multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. V multiplexu 2 Českých Radiokomunikací není signalizace u kanálů Nova a Nova Cinema vůbec k dispozici. Majitelé televizorů a set-top-boxů s funkcí HbbTV mohou nyní vybírat ze tří aplikací – Pořady, TV program a TN.cz (zpravodajský servis). Bonusový materiál je k dispozici v případě formátů Ordinace v růžové zahradě 2, Ulice, Masterchef Česko a Tvoje tváří má známý hlas. Speciální kategorii má v menu i vysvětlení, jak funguje HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio