Televize Nova se vrátí na webu k myšlence vlastní zpravodajské televize, nabídne živé vysílání TN LIVE

28. duben 2021

Televize Nova od 3. května rozšíří svůj web tn.cz o nový formát TN LIVE. Z popisu vyplývá, že se vrátí de facto v určité míře k myšlence vlastní zpravodajské televize. TN LIVE nabídne aktuality, reportáže z terénu, zapojí i známé tváře z obrazovky.

Nová platforma má pro své diváky připravené přímé přenosy událostí či speciální magazíny a pořady, které se objeví pouze v tomto bloku. Do vysílání TN LIVE se zapojí moderátoři, redaktoři a reportéři komerční televize. Nova v minulosti provozovala na portálu tn.cz on-line zpravodajství pod hlavičkou Nova News, v klasickou zpravodajskou TV ho však nepřetavila.

„TN LIVE nám otevírá nové možnosti, jak přinést divákům zpravodajství TV Nova ještě větší množství informací. Budeme živě sledovat dění v České republice a okamžitě na něj reagovat. Doplníme ho o komentáře odborníků, reakce politologů nebo analýzy. Sledovat budeme i počasí a mimořádné události,“ uvedl při této příležitosti Kamil Houska, ředitel sekce zpravodajství a publicistiky TV Nova.

Čtěte také

„V rámci TN LIVE budeme nadále vysílat i oblíbené formáty TN.cz, jakými jsou Napřímo a Nastartujme Česko,“ doplnil Houska a pokračoval: „Chystáme další pořady vysílané živě, budeme se věnovat technologiím, vesmíru a dění ve Spojených státech amerických.“

Pro vysílání TN LIVE poslouží komerční televizi nové studio, které označuje jako „technologický unikát na českém televizním i internetovém trhu“.

Režie je připojena na všechny významné platformy video komunikačních nástrojů, jako jsou Skype, Teams, Zoom či IP telefon. Moderátoři se tak mohou snadno spojit s reportéry či zahájit vysílání v případě nenadálé události. Na nové studio budou napojeny i satelitní trasy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související