TV Nova po devíti letech vypnula lineární kanál Voyo, ztratil svůj význam

8. březen 2021

Mediální skupina Nova ukončila v neděli 7. března svůj čistě internetový lineární kanál Voyo, který přinášel výběr titulů ze stejnojmenné on-line videotéky. Od dnešního dne už je na jeho někdejší pozici umístěna statická obrazovka s odpovídajícím upozorněním.

„V neděli 7. 3. 2021 jsme ukončili lineární vysílání kanálu Voyo. Jednalo se o pilotní projekt z minulosti, který již nekorespondoval s budoucím směřováním digitální platformy Voyo,“ uvedla Silvia Majeská, programová ředitelka TV Nova. Internetový stream Voyo startoval 29. května 2012 pod označením Voyo Cinema.

Grafická informace o vypnutí internetového kanálu Voyo

Jak z jeho názvu vyplývalo, měl nabídnout zejména výběr snímků z on-line videotéky Voyo. Další televizní kanály, jako je Nova, Nova Cinema, Nova Sport a další, které skupina streamuje z klasického vysílání, v nabídce pokračují. Ke změně názvu na dosavadní označení došlo v průběhu podzimu 2015.

„My si chceme vyzkoušet, že umíme vyrobit originální formáty jenom na tuto Voyo platformu, kde budou exkluzivně po dobu tří šesti měsíců a pak se teprve přesunou na běžnou televizi. Chceme prostě trochu zamíchat s tím, jak s obsahem nakládáme a jak ho distribuujeme,“ uvedla v rozhovoru pro Hospodářské noviny generální ředitelka Novy Klára Brachtlová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související