Televize Prima a Prima Cool mohou vysílat v DVB-T2 i po roce 2030

25. únor 2021

Společnost FTV Prima může šířit své kanály Prima a Prima Cool na platformě pozemního digitálního vysílání i po roce 2030. Potřebné prodloužení licencí na svém posledním zasedání zařídila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Tematický kanál FTV Prima s označením Prima Cool, který je určen zejména pro mladší mužské publikum, má nově prodlouženou terestrickou licenci až do 19. listopadu 2033, ve stejném roce mu končí i platnost pro šíření signálu prostřednictvím družice. Prima Cool je k dispozici pozemní cestou v multiplexu Českých Radiokomunikací v rozlišení 1280x720p, stejně jako ostatní programy FTV Prima. Satelitní vysílání je šířeno skrze všechny operátory placené televize působící na trhu.

Hlavní Prima získala povolení pro distribuci v pozemním vysílání o dalších dvanáct let, a to do 14. dubna 2034. Jde o standardní akt a dobu, která se v tomto případě nijak nemění. Nelze tak v tuto chvíli přesně říci, co se bude díl s terestrickou platformou po roce 2030. Do této doby by nicméně měl být zajištěn provoz celoplošných DVB-T2 multiplexů. FTV Prima je sama držitelem celé řady licencí, a to ať už se jedná o pozemní, satelitní nebo internetové šíření. V multiplexu ČRa šíří i svůj poslední počin, českou verzi kanálu CNN.

autor: lukpo
Spustit audio

Související