Televize Prima chystá vylepšenou verzi streamovaných kanálů přes červené tlačítko

24. únor 2021

Televize Prima nabídne na platformě HbbTV, tedy takzvané virtuální červené tlačítko, vylepšenou verzi streamovaných kanálů. Tuto možnost doposud nabízela u stanice Prima Zoom. Portálu Digitální rádio to potvrdila mluvčí Gabriela Semová.

Komerční televize Prima ukončila vysílání strreamovaných klonů Primy Zoom dostupných prostřednictvím platformy HbbTV. Důvodem však není neúspěch tohoto projektu, mediální skupina chce naopak tuto možnost, kterou ji přináší propojení lineární televize a internetu nadále vylepšovat. Jakým způsobem? To televize zatím tají.

„Uvedení dokumentů z Prima Zoom bylo pilotním projektem k uvedení tematických kanálů v HbbTV. Aktuálně pracujeme na vylepšené verzi a věříme, že celý tento projekt v nejbližší době představíme veřejnosti,“ uvedla pro redakci portálu Digitální rádio mluvčí FTV Prima Gabriela Semová. Pro využití technologie je nutné mít přijímač připojený k internetu.

Technologie HbbTV umožňuje rozšířit v případě dokumentárního kanálu Prima Zoom počet programů například o další tematické klony zaměřené na válečná období, přírodní katastrofy, faunu, floru, pořady o vesmíru a řadu dalšího. Možnosti v tomto směru jsou prakticky neomezené a mohou se rozšířit pochopitelně i na další stanice – Prima Krimi, Prima love atd.

autor: lukpo
Spustit audio

Související