Televize Prima jedná s operátory o omezení přehrávání pořadů a přeskakování reklam

22. březen 2019

Mediální skupina by chtěla mít přehrávání pořadů pod kontrolou. Do budoucna by mohla doručovat divákům i cílenou reklamu.

Společnost FTV Prima, provozovatel celoplošných stanic pod hlavičkou Prima, plánuje v následujících měsících omezit u operátorů placených služeb některé funkce dostupné standardně u svých kanálů. Funkce zpětného zhlédnutí má být dostupná pouze u pořadů, která mají za tímto cílem vypořádaná vysílací práva. Martin Cepek, ředitel pro rozvoj podnikání FTV Prima, byl ve vyjádření pro portál Digitální rádio v tomto směru velmi skoupý. Jak by dané řešení fungovalo, záleží podle něho na jednáních s jednotlivými operátory.

Podle informací naší redakce je představa FTV Prima taková, že pořady by si zákazník placené televize nepřehrával z úložiště daného operátora, ale box by si v takovém případě „sáhl“ do databáze mediální skupiny. Prima by tak měla kontrolu nad tím, co si uživatel přehrává a do budoucna by mu mohla nabídnout například i personalizovanou reklamu. „Bude se to týkat veškerého nelineárního obsahu, pro který jsou ošetřena vysílací práva, s platností pro všechny operátory, kteří nelineární služby šíří,“ uvedl Cepek. Nasazení je předběžně naplánováno na 1. ledna příštího roku. O stejné myšlence hovořila již loni i konkurenční Nova.

autor: lukpo
Spustit audio

Související