Televize Prima získala prestižní ocenění za propagaci HbbTV a doplňkové služby

22. listopad 2019

Technologie HbbTV je běžnou součástí většiny nových televizorů, méně obvyklý už je ovšem u set-top boxů. Samotná podpora HbbTV ovšem nestačí. Daný přijímač musí být zároveň připojený také k internetu.

Česká republika uspěla v rámci výročních cen HbbTV Awards 2019 ve dvou kategoriích. V obou případech se o něj postarala společnost FTV Prima, která je provozovatelem kanálů pod hlavičkou Prima s výjimkou stanice Prima Comedy Central. Majitele televize Prima si odnáší ocenění v kategoriích „Nejlepší marketing nebo propagace služby založené na HbbTV“, a to za zvyšování povědomí o samotné technologií na českém trhu a „Nejlepší využití HbbTV pro rozšířené služby“ za náhledy večerních seriálů v rámci menu.

V souvislosti s přechodem na DVB-T2 může nyní technologie HbbTV zažít významné rozšíření. Diváci si ovšem musí být vědomi toho, že přijímač, který si kupují, musí tento standard podporovat. Technologie HbbTV je běžnou součástí většiny nových televizorů, méně obvyklý už je ovšem u set-top boxů. Samotná podpora HbbTV ovšem nestačí. Daný přijímač musí být zároveň připojený také k internetu. V debatách posledních týdnů věnovaných přechodu na DVB-T2 tato informace leckdy není bohužel vůbec patrná.

autor: lukpo
Spustit audio

Související