Televize Regina nečekaně rozšířila terestrické vysílání

13. červenec 2016

Stanice se na svém webu charakterizuje jako nekonfliktní a má být odpovědí na ostatní kanály, jejichž program je plný násilí a tragédií.

Televize Regina, která je volně šířena na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, rozšířila zásah terestrickým signálem. Doposud byl tento program takto dostupný v pražské Regionální síti 4, která využívá stanoviště Strahov, Ládví a Zelený pruh na 46. kanálu. Od července je program dostupný i pro diváky v západních Čechách, konkrétně v Plzni. Stanice se objevila v Regionální síti 17 fungující na kanálu 37 z lokality Sylván výkonem 1 kW.

Jaké je poselství televize Regina? Na to odpovídá její provozovatel prostřednictvím webových stránek. „Už nás nebaví sledovat, v našem volném čase, násilí, krev, smrt, bulvár a podobné hororové obrazy pravidelně servírované konkurenčními televizemi. Myslíme, že všichni máme svých drobných i větších starostí dost a ve chvílích odpočinku nepotřebujeme zahlcovat náš mozek dalšími tragediemi.“ TV Regina se proslavila zejména jednoduchými dekoracemi, které ukazují na nepříliš vysokou náročnost celého projektu.

autor: lukpo
Spustit audio