Tematické kanály MTV skončily na satelitu Astra, klientům služby Skylink zůstávají stanice VH1

1. říjen 2019

Stanice MTV Hits, MTV Dance a MTV Rocks byly do konce září šířeny z pozice 19,2 stupně východně. Klienti největšího satelitního operátora je mohli najít v balíčcích Multi, Kombi, Flexi 10 a Komplet.

V úterý 1. října došlo k ukončení šíření tematických kanálů MTV, za kterým stojí rozhodnutí společnosti Viacom přesunout tyto stanice na jinou distribuční platformu. Z tohoto důvodu byly ke zmíněnému datu vyřazeny z nabídky satelitní služby Skylink programy MTV Hits, MTV Dance a MTV Rocks. Operátor původně zvažoval, že by programy nabídl na své internetové platformě Skylink Live TV, k tomu ale nakonec nedošlo. V nabídce nadále zůstávající kanály VH1 a VH1 Classic, které jsou k dispozici jak na satelitu tak on-line.

Programy byly dostupné části zákazníků Skylinku s programovými balíčky Multi, Kombi, Flexi 10 a Komplet, kteří měli satelitní anténu vybavenou takzvaným dvojitým konvertorem (DUO LNB) umožňující příjem programů jak z pozice 23,5 stupně východně, tak i 19,2 stupně východně. Ke konci září, jak již portál Digitální rádio včera své čtenáře informoval, byla odpojena na satelitu také distribuce české verze stanice Power TV. I tento program byl součástí satelitní nabídky Skylinku, v její internetové variantě k dispozici nebyl.

autor: lukpo
Spustit audio

Související