Služba s tematickými kanály MTV na satelitu Astra končí, jejich distribuce bude na operátorech

10. červen 2019

Po téměř patnácti letech se uzavře éra platformy, která umožňovala sledování stanic, jako je MTV Hits, MTV Dance nebo MTV Rock. Placených nabídek v kabelu a IPTV se to nijak nedotkne.

30. září letošního roku bude na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, ukončeno šíření tematických kanálů MTV, konkrétně stanic MTV Dance, MTV Hits a MTV Rocks. Německá společnost TechniSat, která původně fungování služby MTV Unlimited na této pozici zajišťovala, o tom informovala na svém webu. K tomuto datu bude ukončeno i fungování samotné platformy z „německé“ Astry, které nabízela svým zákazníkům i služba Skylink.

Služba MTV Unlimited fungovala téměř patnáct let – německý TechniSat ji spustil ve druhé polovině roku 2005. Její součástí byly nejprve služby MTV, MTV2, MTV Hits, MTV Base, VH1 Classic a VH1 Europe. Později došlo k určitým úpravám v programové struktuře, několikrát proběhl i rebranding (proměna kanálů), jiné stanice ukončily vysílání. Všechny hudební kanály bylo možné přijímat pomocí jedné dekódovací karty s předplatným na období jeden měsíc až jeden rok.

autor: lukpo
Spustit audio

Související