Tematické kanály Šlágr TV dostaly v hybridním vysílání konečně loga

14. únor 2017

Technologie je aktuálně zapojená v terestrickém multiplexu 3 a v sítí kabelového operátora UPC. Na satelitu Astra prozatím chybí.

Klony hudební televize Šlágr, které jsou dostupné prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV, dostaly konečně vlastní loga. Na obrazovku se tak vrátily známé identifikátory Country no.1, TV Písnička a nově se zde objevuje i Šlágr Dechovka. Zajímavostí je, že loga nejsou vkládána jako součást vysílání těchto streamů, ale objeví se okamžitě po zvolení daného programu. Jde tedy o samostatně vkládanou grafiku.

Pro sledování internetových kanálů Šlágr TV je nutné mít přijímač, tedy televizor, případně set-top-box, s podporou standardu HbbTV a zajistit si jeho připojení k internetu. Na přítomnost aplikací je divák upozorněn prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka. V případě Šlágr TV jde o růžové srdce se stručnou textovou informací a logem stanice. Podle informací webu Digitální rádio by se v hybridním menu televize mohl objevit i další tematický stream. Šlágr TV uvažuje o zařazení bloku Zlatý Šlágr.

autor: lukpo
Spustit audio