Thajsko spustí v příštím roce digitální rozhlas, rozhodlo se pro DAB+

26. duben 2017

Regulátor NBTC v současné době pracuje na určení technických aspektů a průzkumu, kolik licencí bude uděleno, a jak realizovat spuštění multiplexů.

Thajský telekomunikační regulátor očekává, že zahájení vysílání digitálního rozhlasu proběhne v roce 2018 a uvádí, že podmínky pro expanzi by měly být dokončeny ještě před zahájením celostátního pilotního vysílání. Na svém webu o tom informuje Asijsko-pacifická vysílací unie (ABU). Licence pro digitální rádio DAB+ budou postupně vydávány na celostátní, regionální i místní úrovni. První DAB+ vysílání začalo v Bangkoku v březnu 2013.

Thajký regulátor pro vysílání - National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) - se snaží vydražit jednotlivé bloky pro digitální rozhlasové vysílání do roku 2018. Aukce se bude konat v jednotlivých fázích. NBTC v současné době pracuje na určení technických aspektů a průzkumu, kolik licencí bude uděleno, a jak realizovat spuštění multiplexů. DAB+ v Thajsku bude poskytován ve III. pásmu a počet digitálních rozhlasových licencí by mělo dostačovat k pokrytí stávající rozhlasového vysílání na VKV.

autor: lukpo
Spustit audio