Tuty TV: Hybridní vysílání HbbTV jsme odložili, klíčové je pro nás rozšíření distribuce

21. září 2018

Stanice je operátorům dostupná ve standardním i vysokém rozlišení. Diváci v krajských městech a jejich okolí naladí tuto stanici i na terestrickou anténu.

Tematická televize Tuty, jejíž vysílání se zaměřuje zejména na děti a teenagery, nepovažuje v tuto chvíli spuštění hybridního vysílání HbbTV za prioritu. V popředí je naopak co největší rozšíření programu mezi operátory. Jak portál Digitální rádio informoval jako první, program se objevil v základní nabídce největšího kabelového operátora, společnosti UPC Česká republika, prostřednictvím terestrického šíření je dostupný v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací.

Operátoři si mohou vybrat, zdali ve své nabídce chtějí mít program buďto ve standardním, případně vysokém rozlišení. Vše pak záleží na dohodnutých obchodních podmínkách. Pavel Bouček, výkonný ředitel stanice, naší redakci řekl, že projektu HbbTV se nevzdává, nicméně předpokládá její spuštění v příštím roce. „Pro naši cílovou skupinu to není věc, bez které bychom v tuto chvíli nemohli fungovat,“ konstatoval Bouček. V jednání je zařazení do O2TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související