TV Barrandov ruší večerní zpravodajský blok, argumentuje klesajícím zájmem diváků

24. červenec 2018

Místo klasického večerního zpravodajského bloku se budou od září vysílat nové publicistické formáty. TV Barrandov například slibuje zařazení nového pořadu, který bude „s nadhledem komentovat aktuální domácí i světové dění“.

Plnoformátová Televize Barrandov ruší od srpna svůj večerní blok aktuální publicistiky Naše zprávy. Tým okolo generálního ředitele Jaromíra Soukupa argumentuje klesajícím zájmem diváků o tento formát napříčí všemi mediálními skupinami. „TV Barrandov se jako první rozhodla na tento dlouhodobý trend reagovat a vyjít divákům vstříc. Trend klesajícího zájmu diváků o klasické zpravodajství potvrzují nejen výzkumy TV Barrandov, ale například i data z výzkumu Media Market Lifestyle– TGI,“ uvedla Marie Opálková, tisková mluvčí televize.

Místo klasického večerního zpravodajského bloku se budou od září vysílat nové publicistické formáty. TV Barrandov například slibuje zařazení nového pořadu, který bude „s nadhledem komentovat aktuální domácí i světové dění“. Stanice zároveň zachová stávající publicistické formáty. Od září se na obrazovku vrátí jak politické diskuse Aréna Jaromíra Soukupa a Duel Jaromíra Soukupa, tak i investigativní pořady Kauzy Jaromíra Soukupa. Firma Barrandov Televizní Studio si před několika týdny nechala u vysílací rady schválit změnu názvu stanice Barrandov Family na Barrandov News, její plány v tomto směru ale známé nejsou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související