TV Noe objevuje svět červeného tlačítka HbbTV, plánuje oslovit i mladé publikum

11. květen 2020

Tematické stanice zpřístupní ve své nabídce on-line videoarchiv i nový kanál, který nabídne obsah, jenž se nevejde do klasického vysílání. Platforma bude divákům k dispozici v rámci pozemního vysílání, na satelitu Astra a pravděpodobně i u vybraných kabelových operátorů.

Křesťanská Televize Noe bude další tuzemskou stanicí, která začne v krátkodobém horizontu nabízet aplikace na bázi hybridního vysílání HbbTV, takzvané červené tlačítko. Portálu Digitální rádio to potvrdil vedoucí technik tohoto kanálu Václav Stuchlý. Podle jeho slov se v HbbTV otvírají TV Noe možnosti distribuovat k divákům obsah, který se buďto vůbec nedostane do vysílání, případně pro něj není na obrazovce dostatečný prostor.

TV Noe by ráda představila divákům vlastní nabídku pod červeným tlačítkem alespoň v omezené míře do léta. Stanice je k dispozici v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací i v DVB-T2 multiplexech Českých Radiokomunikací. TV Noe vysílá ve vysokém rozlišení obrazu nekódovaně také prostřednictvím satelitu Astra 3B na pozici 23,5 stupně východně. Všude tam by tedy mohla stanice doplňkové služby nabídnout. V úvahu připadají i kabeloví operátoři.

V rámci hybridního vysílání chce tematické televize nabídnout divákům nabídnout druhou stanici, která však bude přímo navázána na hlavní kanál a bude jeho obsah rozvíjet. Provozovatel TV Noe tak nepředpokládá, že by pro něj potřeboval novou licenci. Prostor zde tak dostanou různé zájmové skupiny nebo kulturní akce, z nichž hlavní program odvysílá pouze část. HbbTV bude pochopitelně také platformou pro televizní archiv. Plánovanými novinkami chce ke svému programu TV Noe přilákat i mladší publikum.

autor: lukpo
Spustit audio

Související