TV Noe zpřístupnila vysílání ve vysokém rozlišení většímu počtu diváků

31. květen 2019

Nově je k dispozici HD kvalita divákům nejen na satelitu Astra 3B, ale také on-line. Z důvodu licenčních práv ale není možné na internetu vysílat všechny pořady. Provozovatel stanice proto doporučuje ladit vysílání mimo jiné i v DVB-T2.

Vysílání TV Noe ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) už není k dispozici pouze satelitním divákům prostřednictvím družice Astra, ale také těm, kteří si její program najdou na internetu. Stanice zpřístupnila na svém webu on-line stream odpovídající rozlišení 720p – v přehrávači je označen jako vysoká kvalita. Dále jsou k dispozici obrazové kvality Standardní (rozlišení 576p), Nízká (rozlišení 432p) a nejnižší s pouhými 288p. On-line stream je k dispozici na adrese: http://tvnoe.cz/live. HD rozlišení TV Noe na satelitu má poměr 1920x1080i.

Provozovatel křesťanská televize upozorňuje, že některé pořady z důvodu licenčních práv nelze vysílat přes internet. „V takovém případě využijte bezplatný příjem v DVB-T2 (Přechodová síť 12, pozn. red.) nebo přes satelit,“ doporučil management stanice. TV Noe je k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu od 9. dubna, kdy tento krok realizovala na družici Astra 3B prakticky bez jakékoliv medializace. Stanice vysílá ze satelitu volně a jde tak de facto o nejjednodušší cestu, jak může provozovatel zpřístupnit vysílání širokému okruhu diváků také v zahraničí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související