TV Osem je na vysílání ve vysokém rozlišení připravena, HD distribuci zvažuje

29. duben 2016

Stanice je v současné době na území naší republiky nejsnáze dostupná prostřednictvím Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací

Slovenská stanice TV Osem je do budoucna připravena na možný přechod do vysokého rozlišení obrazu (HDTV), zdali k tomuto kroku ale skutečně dojde, je otázkou. Webu Digitální rádio tuto skutečnost potvrdil ředitel televize Michal Horváth. „Na vysílání v HD jsme technicky připraveni. Vzhledem k situaci na trhu samotné distribuování kanálu zvažujeme,“ konstatoval Horváth, který prozradil, že na nových distribučních kanálech nicméně stanice intenzivně pracuje.

TV Osem je v současné době na území naší republiky nejsnáze dostupná prostřednictvím Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací, v níž vysílá vedle programů Óčko Expres, TV Noe, Sport 5, Barrandov Muzika a Regionálnítelevize CZ. Ve východních Čechách je součástí nabídky i stanice V1. Program je k dispozici v nekódované podobě mimo jiné i na satelitní pozici 23,5 stupně východně, družice Astra 3B. Právě zde by bylo možné o překlopení do HD kvality v budoucnu uvažovat.

autor: lukpo
Spustit audio