TV Regina hrozí odebrání satelitní licence, rada s ní zahájila správní řízení

22. prosinec 2016

Důvodem pro odebrání licence má být skutečnost, že stanice nevysílala minimálně třicet dní, což je lhůta, kterou ji povoluje zákon.

Televizi Regina, jejímž provozovatelem je společnost Saavedramedia Jana Saavedry a Ivany Reginy Kupcové Sádlové, hrozí, že přijde o licenci. Správní řízení, na jehož konci může být odebrání tohoto oprávnění, zahájila s firmou Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). TV Regina před několika týdny přerušila nekódovanou satelitní distribuci na Astře 3B, později došlo k vypnutí jejího signálu i v rámci Regionální sítě 4 pro Prahu a střední Čechy.

Důvodem pro odebrání licence má být skutečnost, že TV Regina nevysílala minimálně třicet dní, což je lhůta, kterou ji povoluje zákon. Nyní má společnost Saavedramedia patnáct dní na to, aby se k probíhajícímu správnímu řízení vyjádřila. Vysílací rada se zároveň v aktuálním zápise ze svého zasedání zmiňuje o tom, že provozovatele mohl šířit svůj signál v rámci regionálních televizních multiplexů bez souhlasu, respektive aniž k tomu byl oprávněn. I v této věci nechává regulátor firmě patnáct dní na vyjádření. O případném odebrání licence by web Digitální rádio své čtenáře pochopitelně informoval.

autor: lukpo
Spustit audio