Ultra HD kanál Fashion One 4K byl na satelitu zakódován, zařadí ho operátor Skylink

25. listopad 2019

Skylink je prozatím jedinou ze tří největších služeb na trhu, která programy v této obrazové kvalitě nabízí. V nabídce už má Insight UHD a Love Nature 4K. Pro druhou stanici je však nutný příjem z družic Hotbird a dekódovací zařízení se systémem Viaccess Orca.

Na satelitní pozici 19,2 stupně východně, družice Astra, byl v uplynulých dnech zakódován po několika letech volného vysílání lifestylový kanál Fashion One 4K. Program už tedy bude nově dostupný pouze pro zákazníky vybraných operátorů s dekódovací kartou. Podle portálu Parabola.cz se stane Fashion One 4K od 1. prosince také součástí Skylinku, největší satelitní služby na trhu. Po Insight UHD a Love Nature 4K bude o další program v Ultra HD, který má operátor v nabídce. Stanice bude klientům dostupná od balíčku Smart.

Formát Ultra HD, tedy čtyřikrát vyšší rozlišení než je Full HD dostupné v rámci DVB-T2, proniká do nabídek tuzemských operátorů prozatím velmi pomalu. Skylink je prozatím jedinou ze tří největších služeb na trhu (O2, UPC/Vodafone), které programy v této obrazové kvalitě nabízejí. O2 TV sice již klientům nabízí UHD box od loňska, žádné 4K vysílání jim ale neposkytuje. Vodafone plánuje uvést UHD až se svým novým set-top boxem. Ve službách SledováníTV a Kuki se zabydlela NASA TV, první operátor zařadí nově i Extasy 4K.

autor: lukpo
Spustit audio

Související