Operátor Skylink zařadil kanál Love Nature 4K, cesta k němu je ale problematická

3. říjen 2019

Divák, který si chce nový dokumentární kanál naladit, musí mít dekódovací zařízení se systémem Viaccess a zároveň přijímat signál ze satelitní pozice 13 stupňů východně. Stanice je přístupná v balíčcích Kombi a Komplet.

Skylink, největší satelitní služba na českém trhu, zpřístupnil v uplynulých dnech klientům s balíčky Kombi a Komplet ve volném vysílání dokumentární kanál Love Nature 4K. Zákazníci Skylinku tak mohou tento program aktuálně sledovat jak ve vysokém rozlišení, tak i formátu Ultra HD. Přístupnost ke stanici Love Nature 4K je ale problematický. Pro jeho sledování musí divák splnit několik podmínek. Stanice navíc není šířena z pozice 23,5 stupně východně, družice Astra 3B.

Love Nature 4K mají k dispozici pouze klienti Skylinku, kteří si opatřili dekódovací zařízení fungující se systémem Viaccess, což jsou majitelé set-top boxů Samsung nebo odpovídajícího CI modulu. Takových zákazníků může být podle odhadu redakce Digitální rádio okolo sta tisíc. Ani ti ale nemají vyhráno. Klient Skylinku musí mít také zároveň zajištěn příjem z družice Hotbird. Odhadem tak mohou mít reálně přístup ke kanálu Love Nature 4K a úspěšně ho dekódovat řádově stovky klientům.

autor: lukpo
Spustit audio

Související