Ultra HD set-top box Octagon přichází po aktualizaci firmwaru s podporou nízkých symbolových rychlostí

12. březen 2019

Díky vylepšené funkci je možné na satelitu Astra 3B naladit například i stanice Welle 1, Radio Osttirol nebo Antenne Bayern. Tyto multiplexy slouží jako distribuční linky pro terestrické vysílače v daných oblastech.

Ultra HD set-top box Octagon SF8008 4K UHD přichází v aktuální verzi firemního softwaru (firmware) z 8. března s novou, velmi užitečnou funkcí. Po Blindscanu, díky kterému je možné prakticky kompletně proskenovat kteroukoliv družici, se zde objevila i podpora nízkých symbolových rychlostí (SR). Díky vylepšené podpoře SR může být tato hodnota v rozsahu od 100 až po 80000. Tato funkce je obvyklá spíše u takzvaných TBS karet pro PC, případně set-top boxy. Octagon již dříve podporoval normu DVB-S2X i příjem multiplexů v multistreamu.

Nízkou hodnotu Symbol Rate je možné vyzkoušet s kompatibilními zařízeními například na družici Astra 3B, satelitní pozice 23,5 západně, kterou využívá také operátor Skylink. S hodnotou SR 556 funguje multiplex společnosti Telekom Austria obsahující rozhlasové stanice Welle 1 nebo Radio Osttirol, SR 940 využívá rozhlasová rodina Deutschlandradio s okruhy Deutschlandfunk a Deutschlandfunk Kultur a hned v sousedním multiplexu Antenne Bayern s SR 477. Takto nízké hodnoty lze najít i u vybraných multiplexů na družici Türksat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související