V bavorském DAB+ už budou dostupné téměř všechny místní stanice

15. březen 2019

Bavorský regulátor označil svou roli za průkopnickou a technologii DAB+ věnuje dlouhodobou péči. Některé regionální sítě je možné přijímat i na území Čech.

Německá spolková země Bavorsko umožnila prakticky již všem místním stanicím vstoupit na platformu DAB+, a to díky rozhodnutí paralelního provozu na analogové a digitální distribuci. Další fází regionalizace byl start multiplexu pro oblast Voralpenland. V pravidelném provozu bude tato terestrická síť od července, na východu kraje pak v příštím roce. Bavorsko je tak první spolkovou zemí, která je schopna nabídnout všechny rozhlasové stanice z pásma VKV prostřednictvím technologie DAB+.

Kapacita v regionálním multiplexu byla pro stanice Radio Alpenwelle, Bayernwelle-Südost, Radio Charivari Rosenheim, Radio Galaxy Rosenheim, Radio Oberland a Radio Inn-Salzach-Welle vyhrazena až do 30. června 2025. V pozemních sítích Allgäu, Unterfranken, Mittelfranken, Oberfranken, Niederbayern, Oberpfalz, München, Nürnberg, Augsburg a Ingolstadt už byla podmínka simulcastu splněna. Siegfried Schneider, prezident mediálního regulátora BLM, vyzdvihl dlouhodobou péči o DAB+ a jeho průkopnickou činnost.

autor: lukpo
Spustit audio

Související