V Brně se objevil po vypnutí Regionální sítě 7 signál multiplexu F ze Štýrska, nabízí rakouské Radio Maria

4. listopad 2020

Křesťanské Radio Maria je v rakouské verzi součástí tamního multiplexu F. Všechny ostatní programy jsou kódovány a mají k nim přístup pouze klienti služby simpliTV. Multiplex je možné naladit na kanálu 47.

V Brně je možné po vypnutí Regionální sítě 7, kterou provozovala společnost ProgressDigital, naladit signál rakouské verze Radia Maria. Portálu Digitální rádio to sdělil jeho čtenář s přezdívkou Jakub DX-er. Radio Maria je součástí DVB-T2 multiplexu F na kanálu 47, který je určen pro tamní spolkovou zemi Štýrsko. Tato digitální síť nabízí výhradně placené programy jako součást služby simpliTV, rozhlasová stanice je zde k dispozici ovšem jako jediná v režimu free-to-air, tedy bez kódování.

Regionální síť 7, která byla ze soboty 31. října na neděli 1. listopadu vypnuta, fungovala v jihomoravské metropoli ze dvou vysílačů – Barvičovi s vertikální a Jihlavské s horizontální polarizací, oba s výkonem 10 kW. Rakouský Bruck an der Mur má na kanálu 47 povolený maximální vyzářený výkon 45 kW v horizontální polarizaci. V Brně skončil kromě Regionální sítě 7 i místní multiplex Českých Radiokomunikací, který fungoval na kanálu 25. I tady mohou případní zájemci o dálkový příjem vyzkoušet své štěstí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související