V Budapešti probíhá experimentální vysílání digitálního rozhlasu DRM

22. červenec 2019

Cílem zkušební fáze je ukázat přidanou hodnotu technologie (kódování xHE-AAC, slidehow, Journaline) a možnost otestovat odpovídající přijímače v reálných podmínkách.

Hlavní město Maďarska Budapešť se dočkalo v uplynulých týdnech testů digitálního rozhlasového vysílání ve standardu DRM. Stalo se tak při příležitosti technologického summitu, který pořádal operátor Antenna Hungaria. Na krátkých vlnách bylo šířeno vysílání rozhlasové stanice Radio Maria v maďarské verzi. Maďarský regulátor doporučil technologii DRM jako možnou pro digitální distribuci již před patnácti lety, v roce 2004.

„Jako experti zabývající se různými standardy vysílání jsme nadšeni možnostmi DRM a chtěli jsme se zapojit do profesní činnosti Konsorcia DRM,“ uvedl Csaba Szombathy, vedoucí oddělení vysílací laboratoře, která 1. června zahájila roční experimentální vysílání DRM rozhlasu. Cílem zkušební fáze je ukázat přidanou hodnotu technologie (kódování xHE-AAC, slidehow, Journaline) a možnost otestovat odpovídající přijímače v reálných podmínkách.

autor: lukpo
Spustit audio

Související