V Českém rozhlase probíhá Den s digitálním rádiem, zapojit se můžete až do 21 hodin

8. listopad 2016

Akce odpoví zájemcům o technologii DAB na všechny jejich palčivé otázky. Nebude chybět mimo jiné ani prezentace mobilního telefonu s digitálním rádiem.

Od 9 až do 21 hodin probíhá dnes v reprezentační prodejně Českého rozhlasu Radioservis a galerii Vinohradská 12 Den s digitálním rádiem, který pořádá ve spolupráci s veřejnoprávním médiem západočeský operátor RTI cz. Na návštěvníky čeká den plný přednášek o digitálním rozhlase, výstava DAB přijímačů, první mobilní telefon s DAB+, mohou si vyzkoušet rozhlasové přijímače, jejich nové možnosti a poslechnout si digitální rozhlas na vlastní uši.

Program:

Přednášky o digitálním rozhlase (10:00 / 13:00 / 16:00 / 19:00)
- Historie Digital Audio Broadcasting u nás i ve světě
- Základní parametry / přednosti DAB+ oproti FM / digitální rozhlas od A do Z
- Emergency Warning System (krizový systém) / přijímače na trhu
- Rádio DAB+ pro nevidomé / mobilní telefon s DAB+ / budoucnost DAB

Výstava rozhlasových DAB přijímačů (9:00 - 21:00)

- Novinky z výstavy IFA 2016 Berlín / rozhlasový vysílač / vysílací anténa - Mobilní telefon LG Stylus II s DAB+ / Rádio pro nevidomé / DAB adaptéry do auta
- Zákulisí digitálního rozhlasu Prodej rozhlasových DAB přijímačů (9:00 - 18:00) - Reprezentační prodejna Českého rozhlasu Radioservis
- Malý dárek ke každému rádiu

Digital Audio Broadcasting (DAB) začal v České republice vysílat v roce 2011 a dnes pokrývá zhruba polovinu obyvatel. Posluchači mohou naladit 30 rozhlasových stanic, mimo jiné i všechny stanice Českého rozhlasu. DAB je i zvolený standard digitálního rozhlasu používaný v několika zemích po celé Evropě, Asii a Tichomoří. V současné době vysílá okolo dvou tisíc rozhlasových stanic po celém světě a celosvětově bylo prodáno více než 51 milionů DAB/DAB+ rozhlasových přijímačů.

autor: lukpo
Spustit audio