V Česku začne fungovat další placená sportovní televize

26. červenec 2016

Stanice bude fungovat na bázi exkluzivity, takže bude k dispozici výhradně v nabídce jediného operátora.

Kromě nového tematického kanálu O2TV Fotbal, jehož provozovatelem bude společnost O2 Czech Republic, bude k dispozici pro diváky v České republice placená televize Digi Sport 3. Její spuštění včera oznámili zástupci Digi TV na našem a slovenském trhu. Digi Sport 3 přibude ke stávajícím stanicím Digi Sport 1 a Digi Sport 2. Všechny zmíněné kanály budou k dispozici exkluzivně pouze pro klienty satelitní služby Digi TV. Výše uvedený O2TV Fotbal (a později i O2TV Tenis a O2TV Hokej) nabídne svým zákazníkům největší IPTV služba O2TV.

První tři Digi Sporty budou fungovat na federálním modelu s dostupností v České republice i na Slovensku a jejich výroba bude zajišťována u našich východních sousedů. „V minulé sezóně jsme u španělského fotbalu přistoupili k tomu, že jeho část byla přístupná na Digi Sportu 3 a stanice byla jinak blackoutována (kanál nebyl dostupný na našem trhu, pozn. red.). Nyní jsme se dohodli tak, že nebudeme na kanálech blokovat nic a nabídneme zákazníkům plnohodnotné kanály,“ konstatoval šéf české satelitní televize Digi TV Vladimír Rusnák. Tři kanály by přitom teoreticky nemusely být finální. Rusnák hovořil v tomto případě o minimálním počtu.

„Finální nastavení stále hledáme. Dohoda definuje tituly, které budou vysílány na federálních okruzích, pokud to takto nazveme. Největší taháky budou určitě anglická Premier League na nejbližší tři roky a bez pochyby i španělská La Liga, kterou vlastníme. Součástí naší spolupráce bude i druhá anglická liga Sky Bet a budeme mít i některé další menší sportovní formáty. Bude tam například Speedway GP. Chystáme i některé formáty, na které jsou diváci Digi Sportu 1 a 2 zvyklí,“ doplnil šéfa české Digi jeho slovenský kolega Marcel Šatanek.

Digi TV chystá podle Vladimíra Rusnáka v České republice i další překvapení. O která půjde, už ale neprozradil. Zmínil nicméně skutečnost, že firma zvažuje nákup i některých dalších soutěží. Službu provozuje na našem trhu skupina Lama Energy. V technické oblasti Rusnák zmínil skutečnost, že operátor chystá v následujících týdnech spustit internetovou televizi. Dále operátor připravuje možnost sledování obsahu mimo domácnost, čili zde je na pořadu dne představení mobilní televize, která se stala již běžnou součástí nabídek operátorů placených služeb. „Nechceme zůstat pouze u satelitní distribuce, ale díváme se i na jiné možnosti,“ potvrdil Rusnák.

autor: lukpo
Spustit audio