V Českých Budějovicích se kromě Dne s digitálním rádiem uskuteční i vzdělávací DAB+ akce pro školáky

6. květen 2022

Telekomunikační společnost RTI cz využije pátek 13. května k uspořádání akce Digitální rozhlas do škol. Den poté na ni naváže Den otevřených dveří v Českém rozhlas České Budějovice, jehož součástí bude i Den s digitálním rádiem. Hlavní tváří první i druhé akce pořádané touto firmou je její provozní ředitel Roman Kropáček.

Další přednáška o digitálním rozhlasovém vysílání v rámci projektu Digitální rozhlas do škol pokračuje v pátek 13. května na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické, České Budějovice. Studenti se seznámí s nejnovější platformou pro digitální rozhlasové vysílání, aktuálním stavem u nás i ve světě a na řadu přijdou i technické detaily, jako vysílací kmitočty, obsah digitálního multiplexu, vysílací antény, vysílače nebo  jednofrekvenční sítě.

Přednáška bude zakončena závěrečnou diskusí, s poslechem digitálního rozhlasu DAB+ na vlastní uši. Akce proběhne ve spolupráci s regionálním studiem Českého rozhlasu České Budějovice. Projekt „Digitální rozhlas do škol“ připravila společnost RTI cz již v roce 2016 v rámci podpory mediální gramotnosti v České republice. Formou přednášek, prezentací a poslechem nejnovější rozhlasové platformy DAB+ přibližuje technologii budoucí generaci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související