V Lucembursku proběhly testy digitálního rozhlasového vysílání DAB+

14. listopad 2018

Experiment s dvěma testovacími pozicemi a velkým dosahem bylo možné zachytit ve spolkových zemích Porýní – Falc a Sársko i v části Belgie.

Lucembursko se v uplynulých týdnech dočkalo testů pozemního digitálního rozhlasu DAB+. K jejich zachycení došlo na kanálu 7D, více informací k experimentu však není k dispozici. Podle informací portálu Satnews.de byly součástí zkušebního vysílání dvě pozice, na nichž se vysílala relaxační/lounge hudba. Na základě mezinárodní koordinace má Lucembursko pro potřeby ostrého vysílání vyhrazeny dle portálu Wohnort kanály 5D, 12C a také LE.

V tuto chvíli zatím nejsou z Lucemburska známy žádné informace o případném plánovaném spuštění digitálního rozhlasového vysílání. Zkušební multiplex si kladl za cíl především ověřit testování různé úrovně ochrany signálu a případně i datovými toky a kódováním. Podle Satnews.de bylo zkušební vysílání, které je šířeno pravděpodobně z oblasti Dudelange, zachytitelné ve spolkových zemích Porýní – Falc a Sársko i v části Belgie.

autor: lukpo
Spustit audio

Související