V Německu se prodalo za první kvartál letošního roku téměř 400 tisíc DAB+ přijímačů

3. červen 2021

Digitální rozhlas DAB+ pokračoval i v prvních měsících roku 2021 ve své úspěšné pouti. Za období od začátku ledna do konce března se prodalo 398 tisíc přijímačů. Ukázal to průmyslový index HEMIX, který vychází přímo z dat od samotných obchodníků.

Jak vychází ze zveřejněných dat, obrat prodejů DAB+ přijímačů za první kvartál letošního roku činil v Německu 48 milionů euro, tedy přibližně 1,2 miliardy korun. Od 31. května do 13. června probíhá u našich západních sousedů další informační kampaň, do které se zapojila řada subjektů včetně velkých hráčů, jako je veřejnoprávní ARD nebo privátní Antenne Bayern.

Přítomnost digitálního tuneru DAB+ v základní výbavě nových vozů je v Německu povinná od 21. prosince 2020. Naši západní sousedé chápou, že tato implementace směrnice, s níž přišla Evropská komise, je jednou z podmínek pro úspěch této technologie. Digitální tuner je povinný také pro nově prodávané stolní přijímače. Německo nicméně žádný případný termín pro ukončení analogového vysílání zatím stanovený nemá.

autor: lukpo

Související