V Německu skončily další čtyři analogové FM kmitočty, rozhlasová rodina Deutschlandradio sází na DAB+

25. listopad 2021

Rozhlasová skupina Deutschlandradio pokračuje u našich západních sousedů s vypínáním slabších analogových kmitočtů v FM pásmu. Koncem října byly vypnuty tři frekvence programu Deutschlandfunk a jedna pro Deutschlandfunk Kultur. Změna se týká spolkové země Bádensko-Württembersko.

Pro německou rozhlasovou rodinu Deutschlandradio je paralelní analogové a digitální vysílání zbytečným luxusem, proto v některých lokalitách ukončuje distribuci v původním FM pásmu. K 31. říjnu skončilo paralelní analogové vysílání stanice Deutschlandfunk v Esslingenu, Göppingenu a Kirchheimu, v Geislingenu byla vypnuta stanice Deutschlandfunk Kultur. Jednalo se o analogové frekvence s výkonem maximálně 200 Wattů.

Spolu s programem Deutschlandfunk Nova a speciálním kanálem „Dokumenty a debaty“ (Dlf DokDeb) a devíti dalšími soukromými okruhy v celoplošné nabídce DR Deutschland jsou již všechny rozhlasové stanice Deutschlandradia v dotčených oblastech slyšet digitálně.

Program Deutschlandfunk Kultur lze přijímat v Esslingenu, Göppingenu a Kirchheimu prostřednictvím analogového vysílání v pásmu FM. Deutschlandradio se dlouhodobě označuje za jednoho z lídrů technologie DAB+ a podporuje ji různými aktivitami.

autor: lukpo
Spustit audio

Související