V Německu začala fungovat televize pro uprchlíky, dostupná je v celé Evropě

12. září 2016

Projekt H2D by měl uprchlíkům usnadnit orientaci ve společnosti, naučit je základním zvyklostem a pravidlům i samotné němčině.

Na satelitní pozici 19,2 stupně východně, družice Astra, začala v průběhu minulého týdne vysílat nová televizní stanice H2D – Handshake 2 Deutschland. Kanál má za cíl usnadnit integraci uprchlíků z Afriky, Sýrie a dalších zemí do německé společnosti. Díky distribuci prostřednictvím Astry je program dostupný prakticky v celé Evropě, tedy i v České republice a na Slovensku. Pro zpracování signálu postačí běžný satelitní přijímač a parabola obvyklých rozměrů. Stanice testovala již od letošního února.

Projekt H2D by měl uprchlíkům usnadnit orientaci ve společnosti, naučit je základním zvyklostem a pravidlům i samotné němčině. V první fázi vysílání se bude jednat pouze o rotující smyčku, která bude každý den aktualizována. Na stejném modelu fungují v Česku například některé regionální televize. Web DWDL.de upozorňuje na to, že stanice přebírá některé formáty například od zpravodajských televizí Euronews nebo France 24. Za projektem stojí High-View-Gruppe, která je provozovatelem známých stanic Deluxe Music a Planet. Vznik tohoto projektu označila za společenskou povinnost.

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11420/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio