V Nizozemsku začíná týden s digitálním rádiem DAB+

3. říjen 2016

Zmíněná země patřící mezi státy Beneluxu je v zavádění digitálního rádia velmi daleko. Fungují zde nejen multiplexy na celostátní, ale také regionální úrovni.

Nizozemsko bude doslova žít tento týden digitálním rádiem DAB+. Právě na období od 3. do 7. října byl stanoven další ročník Digital Radio Week, do kterého se zapojí řada rozhlasových stanic. Cílem akce je upozornit na přítomnost technologie, možnost naladit si programy a jejich tematické klony digitálně a zároveň upozornit i na výhody, jež DAB přináší. Na webu Digitalradio.nl bude navíc možné vyhrát Jeep Renegade, který je pro poslech digitálního rádia plně vybaven.

Zmíněná země patřící mezi státy Beneluxu je v zavádění digitálního rádia velmi daleko. Fungují zde multiplexy nejen na celostátní, ale také regionální úrovni. Chystá se zároveň rozšiřování distribuce lokálních programů. Prodáno bylo již téměř půl milionu DAB+ přijímačů. K zapojení se do Týdne s digitálním rádiem budou mít posluchači rozhlasových stanic opravdu velkou motivaci. Hlavní výhra, tedy zmiňovaný Jeep Renegade, má hodnotu 23 tisíc euro, tedy v přepočtu přibližně 620 tisíc korun. DAB+ přijímače budou rozdávat prakticky všechny stanice, které se do akce zapojí.

autor: lukpo
Spustit audio